Kesän tauon jälkeen soittohommat lähti taas käyntiin! Tällä kertaa haettiin paikkoja ulkoa suomenlinnasta. Osanottajia oli noin kymmenen (ja yksi vauva). Ensimmäinen sessio oli urheilukentän vieressä mäellä. Sitten alkoi sataa, vaihdettiin paikkaa. Etsiydyttiin puulattiaiseen luolahuoneeseen.

svamp-o70816-nummi svamp-070816-luola1 svamp-070816-luola2 svamp-070816-luola3 svamp-070816-luola4


6 comments:

hermanni said...

Tsau (se on Hermanni). Voin aloittaa kommentoinnin tämän session osalta... tuo ulkona soitettu juttu kuulostaa alussa mun korviin jonkin näkkärin (tai jonkun muun syötävän, jota en keksi) syönniltä! Ehkä se johtuu ulkotilojen ääniolosuhteista. Äänet sekoittuu hauskalla, tai herkullisella tavalla. Kaikkia pieniä ääniä kuuluu.

Tuossa luolaosiossa näin ensikuulemalta jäi mieleen ensimmäinen pätkä: siinä on jossain puolessa välissä todella kuunneltavaa asioiden verkkaista rytmistä etenemistä. Ja joku korkea rytmisoitin, joka kuulostaa pomppivalta pingispallolta, tosi jännän kuuloinen juttu.

Tämä nyt oli vain tällaiselta kuunteluesteettiseltä kannalta sanottuna. Hassua, että vaikuttaa, että itse asiassa koko jutun voisi myös tuomita hälynä ja löyhänä soittona - jos niin haluaa kuunnella. Luolassa on joku jakso, jossa homma vaikuttaa hiipuvan.

Pitänee myöhemmin miettiä näitä juttuja jotenkin toisinkin.

- - said...

Näin ei-paikalla-olleena 'nummi' hivelee hermoja ja kuulostaa jotenkin selkeämmältä (ehkä tässä vaiheessa on ollut pienempi määrä soittajia?)

Muistuuko mieleen mitä teemoja tai mahdollisia sääntöjä eri kerroilla on keksitty? Voisi olla hyvä mainita, kun ainakin ekalla kerralla ehdotettiin jossain välissä soittamaan tyynesti tjsp


-jani

hermanni said...

Hermanni edelleen... tuolla ulkona soittaessa ei ollut mitään sääntöjä. Mulla oli mielessä laittaa tänne sivuille joku sääntöarkisto, en tiedä vain vielä, että miten sen vois toteuttaa (jos sellaista kaivattaisiin). Voisin kyllä koittaa muistella ja laittaa ylös tuonne aiempaan sessioon sen yhden säännön..

Unknown said...

metodeista tuli mieleen että jostais vois hommata sen John Stevensin Search and Reflect -kirjan, joka on opetuskäyttöön tehty. Suokissa viimeksi vieraillut Simon Rose sanoi että sillä ois kopsut, mailailenkin sinne päin ja kysyin jos jaksaisi joskus lähettää... mutta metsästäkää tekin jos jostain keksitte.

Anonymous said...

hauskaa kuulla. tykkäsin sessioista, vaikka poistuinkin paikalta vaivihkaa (bonnieta ja clydea katsomaan) Joskus taas uudestaan, tosin hetkeen ei varmaankaan pääse. pimpelipom

hermanni said...

heippa--

kun korvakuuleman perusteella oli vähän lievää väärinkäsityksen poikasta ilmassa, sanon nyt että ei tuossa ekassa kommentissani ollut tarkoitus lyödä lyttyyn negatiivisella tavalla koko juttua. Otin kait jonkun toisen tyypin näkökulman - itse kuuntelen näitä aina mieluusti, ja jotenkin halusin kyseenalaistaa omaa lähtökohtaista ylipositiivisuutta.

Ja näkkärivaikutelma tarkoitti, että on siistiä kun juttu kuulostaa "näkkäriltä" - se ilmaisee äänen yhtenäisyyttä.

svamp

Svamp is a free music ensemble. It does not involve money, careers or obligations, only interpersonal and sound relationships. It is fuelled by chocolate, coffee and cigarettes. Pastries are allowed. Feel free to participate.

Thanks to www.hear.fi for disk space! Contact by email: hermanni.ylitepsa@gmail.com